CENTER KIRON KIRONOVA UČENJA KONJESRČNI MLADI ČLANKI
CELOSTNI TEČAJ JAHANJA
Kiron, kot kentaver, pol človek, pol konj: kot ideal največje sinhronosti in povezanosti med jahačem in konjem.
Celostni tečaj zato, ker v nasprotju s klasičnim enostranskim pristopom poleg telesnega nivoja dela tudi z čustvenim, energijskim in duhovnim telesom, tako jahača, kot tudi konja. Poleg omenjenih nivojev, celostna jahalna šola temelji na: Z iskanju jahačevega notranjega ravnotežja, Z iskanju sinhronosti med mislimi in telesom, Z ozaveščanju svojih lastnih miselnih vzorcev, Z upoštevanju individualnosti - jahačeve in konjeve, Z samospoznavanju in nenazadnje, Z na iskanju harmonije v odnosu dveh različnih bitij, da bi se gibala kot eno. Morda bi vas zanimal tudi NAŠ NAČIN DELA...?
Naše delo s konji temelji na konceptih naravnega konjeništva ter na odgovornem in etičnem pristopu do konj. Jahamo z uzdo brez žvale, z mehkim sedlom, sedlom brez ogrodja, učimo pa se jahati tudi brez sedla. Jahalni trening je podprt tudi z: Z učenjem telesne, neverbalne komunikacije ob in na konju
Z vodenjem, delom 'na tleh', igranjem s konjem
Z vajami za zavedanje telesa
Z ter vajami za večjo energijsko pretočnost Z učenjem višje čutilnega zaznavanja
Z učenjem zavedanja moči misli in namere
Z sprostitvenimi tehnikami na konjskem hrbtu
Z in še marsikaj, kar se ustvarjalno porodi iz unikatnega odnosa med konjem in jezdecem Jahanje tako postane posvečeno dejanje, ki nas preobraža, poglablja naše življenje in nas pelje v višje nivoje zavesti.
It's not just about
horse skills, it's about life skills! 
Tečaj je primeren za začetnike, kot tudi za izkušene jahače, ki želijo celostno izpopolniti svoje vlogo jahača in so pripravljeni na intenzivno delo na sebi.
Zaradi celostnega pristopa je jahanje možno zgolj v tečaju, ki zajema 9 INDIVIDUALNIH ur. Cena: 320€ Za termin se dogovorimo sproti. Po navadi traja približno tri mesece, če treninge razporedite vsaj nekje 1x tedensko, kar je najbolj priporočljivo, sicer pa po želji. Tudi plačilo je možno na tri obroke. Če vas zanima, mi pišite na neja.meta@gmail.com, da vam sporočim kdaj se sprostijo termini, da lahko pričnete s treningom. 
Ko se enkrat naučimo prepoznati sporočanje, silo in energijo bitja tako drugačnega od nas, lahko šele prepoznamo sporočila, silo in energijo s katerimi se Življenja trudi komunicirati z nami. Ko s konjem vzpostavimo harmoničen odnos, se naučimo orodij, kako ga vzpostaviti tudi z lastnim Življenjem.  Evolucija jahača gre naprej, dovolj dolgo smo bili breme na njihovih hrbtih, dovolj dolgo so nam bili sužnji, čas prihaja, da postanejo naši vodniki, čas je za jahača, ki z odprtim srcem konju vrne njegova mitična krila. Verjamem, da bomo v prihodnosti jahali le še tako,… v globoko posvečenem dejanju.
Center Kiron deluje v okviru društva za poglobljeno ekologijo TERRA ANIMA.