CENTER KIRON KIRONOVA UČENJA KONJESRČNI MLADI ČLANKI
eno s Čredo
eno s Čredo
eno s Čredo eno s Čredo eno s Čredo
eno s Čredo
eno s Čredo
{ Si predstavljaš, kako je za pet dni postati Eno s čredo konj (pravljičarja oslička ter mačjo bando)? Kako je zaspati ob njihovem nežnem prhanju, ponoči na seniku, nad njimi ujeti njihove sanje in se zbuditi ob njihovem rezgetanju? Dnevi pa so doživeto polni Kironovih dejavnosti, ustvarjalnosti in aktivnosti, ki vračajo pozabljeno čarobnost naravnega sveta… }
eno s Čredo za otroke od 9 do 15 let:
27.6. - 1.7. 2021
15.8. - 19.8. 2021
22.8. - 26.8. 20201
Program, čisto na kratko: Začne se s spoznavanjem med seboj in čredo. Kot tihi opazovalci divje črede, bomo v njej iskali svojega konja-prijatelja, vodnika in zaupnika, kateri nas bo spremljal vse dni tabora. Morda nam bo zaupal svoje skrivne moči, nam razkril svoje srce, nas povabil na svoj hrbet, morda bomo plesali z njim, morda nas bo preizkusil… Kakorkoli pravilo je, da se med seboj vedno najdejo tisti, ki rabijo drug drugega.
En dan bo indijanski, na ta dan jahamo brez sedla, ustvarjamo skrivnostne in čarne umetnine, poslušamo govorico narave, kuhamo divjo hrano v kotlu, se igramo indijanske igre in se učimo o modrosti, ki jih nosijo živali. Drugi dan bo posvečen mitologiji, takrat spoznavamo skrivnosti konj, ki so ostale skrite v mitoloških zgodbah…na ta dan nihče ne bo jahal navadnega konja, niti ne bo navadni človek;) Tudi junaki lastnih zgodb bomo, v teatru narave, kjer bodo naši soigralci celo živali. Vse dni pa bomo medsebojno prepletali tudi trening, tako jahača, kot konja. Spoznali se bomo z različnim tehnikami pri delu s konji in vsemi ostalimi prvinami naravnega in celostnega konjeništva. Pa to še zdaleč ni vse, samo več pa ne povem! Zvečer nas po okusni večerji čaka tradicionalni čokoladni fondu s sadjem, taborni ogenj in zgodbe, ki jih šepeta narava, katere del bomo te dni. Kako poslušati in tudi slišati zgodbe narave, pa nas bo vse dni učil naš mehki osliček. Pripovedoval nam bo o globoki ekologiji, ki pomeni širši, globlji pogled v dušo vsega naravnega sveta.
Pridite, ustvarjalni in pestri dnevi nas čakajo!
Še informacije za starše: Tisti, ki nas že poznate veste, da delamo drugače, veste, da želimo otrokom razkriti bolj spoštljiv in rahločuten odnos do živali, sebe in življenja nasploh. Zdi se, da vzgajamo otroke v tako imenovani novi kulturi Srca, ki je v tem času še kako pomembna. Kironov edinstven pristop do konj, jahanja, umetnosti in spoznavanja sebe v interakciji z drugim bitjem je pozitivno vplival že na veliko otrok.
Otroci se učijo dela s konji po principih inovativne Šole Konjesrčnosti, katera obravnava celostno podobo jahača in konja. Jahači poleg jahanja vadijo tudi tehnike za zavedanje telesa, boljše ravnotežje ter večjo pozornost. Delo s konji pa temelji na konceptih naravnega konjeništva ter na odgovornem in etičnem odnosu do konj. Močni premiki se zgodijo, ko nekateri prvič spoznajo resnično odgovornost in še večji, ko se morajo naučiti zaupati svojim občutkom. Vse te stvari so nujno potrebne za življenje in vse te, žal vedno bolj izginjajo v teh pretežno 'virtualnih' generacijah. Velik del v Kironovem pristopu pa je tudi v spodbujanju pri izražanju lastne ustvarjalnosti, pa najsi bodi v umetnosti ali v stiku s konji in naravo. Sicer pa ne skrbite, za varnost bo poskrbljeno, tako fizično, kot psihično, edino kar je bo izzvano njihovo srce, to pa je konec koncev tisto, kar si vsak starš želi za svojega otroka, da sledi stvarem, ki so po srcu prave in to z globokim spoštovanjem.
Poleg tega so v varnih rokah usposobljene, nadvse prijetne in razigrane ekipe.
Konjesrčne tabore letos prirejamo že dvanajsto leto. Zaradi velikega povpraševanja in majhnega števila mest imamo omejen vpis, v katerem imajo prednost otroci, ki so bolj 'uglašeni' z našim pristopom in lahko posledično z našim načinom dela tudi največ pridobijo.
Več o našem načinu dela si preberite pri Šoli KonjeSrčnosti...
Zato prosimo starše, da izpolnijo vprašalnik in ga pošljejo na neja.meta@gmail.com, me pa vas v najkrajšem možnem času obvestimo o sprejetju. (Če je vaš otrok star nad 12let, lahko vprašalnik, če želi izpolni tudi sam). 
Prispevek za tabor Eno s čredo je 280€. *
Center Kiron deluje v okviru društva za poglobljeno ekologijo TERRA ANIMA.