CENTER KIRON KIRONOVA UČENJA KONJESRČNI MLADI ČLANKI
Ure se oblikujejo individualno, glede na potrebe posameznika in so sestavljene iz različnih vaj, iger in aktivnosti ob in na konju. Pri delu s konji ne uporabljamo brzde in trdih sedel, otroci jahajo večinoma le na mehki podlogi, kjer je stik s konjem in učenje gibanja najbolj optimalno.
Spoznavanje konj z jahanjem za otroke od 5let naprej Varno zavetje naše prijazne črede konj nudi otrokom priložnost, da doživijo pristni stik s konjem. Otroci se bodo naučili kako jim "prisluhniti", kako se obnašati med njimi, raziskovali bodo moč dotika in telesno komunikacijo, premagali svoj morebitni strah ter se spoprijateljili s temi veličastnimi bitji in jih povabili v igro. odraščam s konjem
Če pa želite zaobjeti vse prednosti programa Odraščam s konjem, pa je potreben cel tečaj, ki zajema 10 ur, cena zanj je 270€. Tečaj se po navadi raztegne kar na več mesecev in nudi dragoceno podporo pri odraščanju.

Prispevek za individualno šolsko uro je 30€,

lahko pa se ji po vaši želji priključi še en otrok.

Kakšne so prednosti, če otrok odrašča s konjem? 
Razvoj pri otrocih je hiter in precej neharmoničen proces. Nesorazmerna rast telesa, vplivi okolice in umeščanje v družbene odnose znajo biti kar velik izziv. Že samo prisotnost konj in njihova energija (če so zadovoljni in se lahko prosto gibljejo) povečuje kvaliteto harmonije in ravnovesja v svoji okolici in vseh, ki so v njihovi bližini. Naše urice niso zgolj mehansko učenje jahanja, pač pa temeljijo na pristnem in prijaznem odnosu do konj, s stališča 'konj, moj učitelj', ki postavlja v ospredje vzpostavljanje harmonije na vseh ravneh. Zato otrok, ki 'odrašča s konjem' postaja bolj umirjen, vadi se v osredotočenosti in večji pozornosti, sprejema odgovornost ter razvija ustvarjalnost pri reševanju novih izzivov. Ker komunicira s konjem s telesom, se bolje zaveda svojega telesa, poveča se koordinacija gibov in ravnotežje. Ko pa opazuje odzive bitja, ki je tako drugačen od njega, se povečuje njegova sposobnost razumevanja, preučevanja, vživljanje v drugega ter se tako uči, kako se vzpostavljajo odnosi, ki temeljijo na sodelovanju. Pristni stik s konji je izjemna podpora pri odraščanju otrok. Mnogi otroci, ki prosijo zanj intuitivno vedo, da potrebujejo kanček konjeve čarovnije ali njihovo modrost pri svojem razvoju.
Center Kiron deluje v okviru društva za poglobljeno ekologijo TERRA ANIMA.