CENTER KIRON KIRONOVA UČENJA KONJESRČNI MLADI ČLANKI
Pegazov izvir navdiha
Veste, da imamo pri nas v centru Pegazov izvir? Grška mitologija govori o krilatem konju Pegazu, ki je z vsakim korakom, ko se je dotaknil tal ustvaril izvir navdiha, iz katerega so pili vsi veliki grški umetniki... Grškega Pegasa sicer nimamo, naša neskončna ustvarjalnost pa dokazuje, da nam je uspelo to v kar smo verjeli in kar je tudi emblem našega alternativnega dela s konji: Kironov znak, kjer se jahač, ko ''na stežaj'' odpre svoje srce spremeni v konjeva mistična krila. In tako je nastal naš izvir. Si upate priti na požirek?
Pegazov izvir je svojevrsten projekt, ki ima dva namena:
Prvi je raziskovalne narave in sicer potrjevanje teze, da prisotnost konj (kar so že neštetokrat dokazali) zelo pozitivno vpliva na človeško ustvarjalnost in z pravo namero deluje kot neverjeten vir inspiracije. Vabljeni, da to občutite na lastni koži in tako skupaj dodajamo k uresničevanju vizije hlevov prihodnosti. I. II. Drugi razlog pa je, da z njim želimo dvigniti nivo ustvarjalnosti pri ljudeh, saj vemo, da ustvarjalnost ne le osrečuje in osvobaja, temveč ima lahko tudi neverjetno moč in je najbolj igrivo in globoko orodje za spoznavanje sebe in samouresničenje.
Ustvarjalne delavnice
V želji, da se prebudi globoka, Življenje podpirajoča umetnost, smo za vas pripravili več različnih delavnic:
kaj vse vam ponujamo:
Od delavnic pripovedovanja zgodb, do klesanja na kamen, dela z lesom, izdelovanja ptičjih hišk, tablic navdiha, pletenja zapestnic, kiparjenja, kreativnega pisanja, slikanja, land arta in drugih ustvarjalnih delavnic v Naravi, Ekoartivističnih projektov, obredne umetnosti s konji, veganskih in čutnih kuharskih delavnic,… Saj veste, smo tri punce, ki smo same zgradile svoj center; hlev, hišo in galerijo. V vsem tem času smo si nabrale ogromno orodij in še več izkušenj pri zelo različnih rečeh. Ker smo porušile vse stereotipe, ki omejujejo žensko moč in njeno ustvarjalnost, si želimo ta val razširit še naprej, posoditi svoje orodje, navdihnit človeško ustvarjalnost, vam umazat roke,… in zato prirejamo raznorazne kreativne delavnice, katerim pa vedno dodamo vsaj dotik ženske posvečenosti in s tem odpiramo vrata v nove oblike Poglobljene umetnosti.
Sledite NOVOSTIM na Terra Animi, ali pa se združite v skupino najmanj štirih oseb, da vam pripravimo ustvarjalno delavnico po vaši želji.
Pišite nam.
Artist retreat (od junija do oktobra) Napolnite baterije pri vrelcu bobnajočega življenja ob konjih. Pridite k nam za vsaj dva dni, prespite na seniku, nad konji in pustite da se vaša podzavest kopa v avri črede in navdihuje vaše sanje in potem čez dan ustvarjajte, se igrajte, raziskujte… Prisotnost konj že sama po sebi zdravilno vpliva na človeka, saj njihova energija kot magnet vleče v optimalno ravnovesje ves kaos, ki je postal sestavni del sodobnega človeka. Šele iz notranjega ravnovesja pa lahko dostopamo do svojega jedra in če temu dodamo še samo-raziskovanje preko ustvarjalnosti, smo sebi podarili najbolj zdravilen in negujoč dopust, ki si ga duša lahko zamisli.
Artist Retreat
Pridite k nam na Artist Retreat in si v navdihujoči atmosferi vzemite čas za projekt, ki ga želite speljati, morda za sliko, ki jo želite narisati, pesem, ki jo želite napisati, gib, ki ga želite utelesiti, vizijo, ki jo želite najti… Ali pa, da preprosto prebudite še neodkrito ustvarjalnost v sebi-ob konjih je vse to mogoče in še mnogo več.
Spanje na seniku
Spanje na seniku. Rezervirajte si svoj dopust za kolikor dni želite in se 'opijanjajte' z vodo navdiha. več...
Rezervirajte si svoj termin in pišite Špeli na kapljaspela@gmail.com
Center Kiron deluje v okviru društva za poglobljeno ekologijo TERRA ANIMA.